Конференція «Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків»

17-18 грудня 2020 року відбулася щорічна науково-практична конференція «Актуальні питання фізіології, патології та організації медичного забезпечення дітей шкільного віку та підлітків» в онлайн режимі на базі ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України».

Колектив кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК СумДПУ імені А.С. Макаренка брав участь у конференції. Протягом двох днів працювало шість секцій за напрямами:

1. Проблеми дитячої ревматології та кардіології

2. Ендокринна патологія та збереження репродуктивного потенціалу у дитячому віці

3. Актуальні питання дитячої психоневрології

4. Практичні аспекти адаптації та реабілітації в педіатрії

5. Промоція здоров’я як складова розвитку нової української школи

6. Профілактична медицина

Секцію «Промоція здоров’я як складова розвитку нової української школи», від нашого університету представляла, доктор медичних наук, професор завідувач кафедри Калиниченко Ірина Олександрівна. У своїй доповіді «Рухова активність дітей як основа здорового способу життя у контексті оперативних функцій громадського здоров’я» Ірина Олександрівна привернула увагу учасників конференції до негативної тенденції зниження рухової активності дітей і підлітків в умовах дистанційного навчання.

Науково-педагогічні працівники кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури ННІФК СумДПУ імені А.С. Макаренка вдячні організаторам конференції за можливість набути передовий науковий досвід такого потужного міжнародного заходу!

{gallery}2021/10/11/12{/gallery}