Презентація міського проекту «Здоров’я - заради майбутнього»

9 лютого 2021 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради відбулася презентація міського проекту «Здоров’я - заради майбутнього».

Проект представила консультант Центру – Наталя Вікторівна Голобородько. Головною метою проекту є створення здоров’язбережувального освітнього середовища у м. Суми шляхом формування свідомого ставлення до життя і здоров’я усіх учасників освітнього процесу в умовах НУШ.

Реалізація проекту буде здійснюватися у тісній взаємодії Центру, учасників освітнього процесу і кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури Навчально-наукового інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

У ході сьогоднішньої зустрічі виникали питання: Яким чином реалізувати Проект? Як долучитись? Яка база і можливості?

На ці питання відповідала д. мед. н.,професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури ННІФК СумДПУ імені А. С. Макаренка Ірина Олександрівна Калиниченко у своїй доповіді: «Партнерська взаємодія закладів вищої та загальної середньої освіти у створенні здоров’язбережувального середовища».

Доповідь включала презентацію Ресурсного центру/ центру трансферу технологій, як освітньо - консультативного та інформаційно - координаційного об’єднання, що здійснює роботу по супроводу навчальної і науково-дослідної діяльності в СумДПУ імені А. С. Макаренка та інших закладах-партнерах, а також трансфер результатів НДР в соціально-економічну сферу регіону та країни загалом. Базою для якого є міжвідомча наукова лабораторія гігієни навчальної діяльності, соціальних детермінант здоров'я дітей та вікової фізіології СумДПУ імені А. С. Макаренка.

Учасники презентації Проекту ознайомилися з планом роботи щодо його реалізації, ділились досвідом та порадами щодо оптимізації роботи.

І першим анонсом у цьому році є науково-практичний семінар «Фітнес-школа», за темою: «Міксерне оздоровчо - кондиційне фітнес тренування з медико-біологічним супроводом» на базі СумДПУ імені А. С. Макаренка 16 лютого 2021 року.

Раді співпраці! «Здоров’я - заради майбутнього»!

# Здоров’язарадимайбутнього  #ЦПРППСМР #СумДПУ #ресурснийцентр #громадськездоровя2021 #педагогічніпрацівники

{gallery}2021/11{/gallery}