Учість у Національному Конгресі

zobrazhennya viber 2019 12 16 09 15 04 e0f54

12-13 листопада 2019 року у стінах НМАПДО імені П.Шупика відбувся І Національний Конгрес Фізичної та Реабілітаційної Медицини "Фізична та реабілітаційна медицина в Україні: практичне впровадження мульти-професійної реабілітації в казладах охорони здоров'я", у якому прийняли участь доцент кафедри здоров'я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії, канд. пед.наук Н.В.Кукса, доцент, канд.наук з фіз. виховання і спорту Я.М.Копитіна, ст. викладач, канд.пед.наук О.В.Лянна.

Вітання із захистом дисертаційного дослідження

IMG 20191206 103412 aaf7a

6 грудня 2019 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 55.053.03 Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка відбувся успішний захист дисертаційного дослідження на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук  старшого викладача кафедри здоров'я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії О.О.Беспалової зі сеціальності 13.00.04 - теорія та методика професійної освіти на тему "Формування готовності майбутніх бакалаврів з фізичної терапії та ерготерапії до застосування фізкультурно-оздоровчих технологій у професійній діяльності" (науковий керівник доктор педагогічних наук, професір Ю.О.Лянной).

Колектив ННІФК бажає дисертанту та науковому керівнику подальших успіхів та нови наукових злетів!

Увага! Оголошення!

Оголошення

27.11.2019 з 17.00 до 17.30 в 402 ауд.

відбудеться зустріч

 з членами експертної акредитаційної комісії

Середня освіта (Фізична культура)

Вручення атестату професора

На засіданні Вченої ради Сумського державного педагогічного університету імені а.С.Макаренка, яка відбулася 25 листопада 2019 року відбулося урочисте вручення дипломів та атестатів. Так, директор Навчально-наукового інституту фізичної культури, кандидат педагогічних наук Лянной Михайло Олегович, із рук першого проректора університету - Любові Василівни Пшеничної отримав атестат професора кафедри теорії та методики фізичної культури. увесь колектив ННІФК приєднується до привітань Михайла Олеговича та зичить йому творчої наснаги та подальших професійний успіхів!

75394764 519395468612822 8897254482874728448 o abadd

«Актуальні питання громадського здоров'я та екологічної безпеки України» (XV Марзєєвські читання)

17 жовтня 2019 року доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри медико-біологічних основ фізичної культури І.О. Калиниченко та викладач кафедри медико-біологічних основ фізичної культури А.С. Колесник прийняли участь у науково-практичній конференції «Актуальні питання громадського здоров'я та екологічної безпеки України» (XV Марзєєвські читання) на базі ДУ «Інститут Громадського здоров'я імені О.М. Марзєєва НАМН України».

В рамках роботи конференції д.мед.н., професор І.О. Калиниченко зробила доповідь на тему «Міжсекторальна взаємодія у галузі громадського здоров'я щодо формування здоров'язбережувального освітнього середовища». У доповіді представлено напрям реалізації завдань громадського здоров'я в закладах освіти на прикладі роботи ресурсного центру «Школа педагогіки здоров'я» кафедри медико-біологічних основ фізичної культури.

{gallery}2019/gallery/05{/gallery}

Підсумки виховного заходу

13 листопада 2019 року в рамках магістерської асистентської практики студентами-магістрантами кафедри логопедії (967 група): Тетяною Підлужною, Юлією Погорілою, Валерією Чумаковою (методист: к.психол.н., старший викладач, Тамара Григорівна Харченко) проведено виховний захід на тему: «Вплив самооцінки на життєдіяльність особистості» у 937 групі (спеціальність: «Спеціальна освіта. Логопедія. Спеціальна психологія»).

Мета заходу: розширити знання про види самооцінки; визначення важливості адекватної самооцінки у життєдіяльності студентів; виховання взаєморозуміння у колективі та надання взаємодопомоги.

На заході були задіяні наступні види робіт: проведення психодіагностичних методик на визначення самооцінки студентів («Самооцінка студента», автор Батаршев А. В., «Діагностика самооцінки», автори Дембо Т. В., Рубінштейн С. Я., у модифікації Прихожан А. М.); перегляд та обговорення навчального відео «Самооцінка, як стати впевненим у собі»; групова робота з аналізу психологічних задач.

2 b7c9b

Всеукраїнський молодіжний мистецький форум “Кобзареві джерела”

Днями у Каневі проходив Всеукраїнський молодіжний мистецький форум “Кобзареві джерела”. Головні організатори форму: Республіканський культурно-освітній центр “Молодь України” і Канівський коледж культури і мистецтв. Захід проходив також за сприянням Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної держадміністрації, Канівської міської ради, ПАТ “Укргідроенерго”, КНУ ім.Т.Шевченка. В рамках проекту проводилися тематичні інформаційно-освітні зустрічі учасників форуму з студентами та старшокласниками навчальних закладів міста Канів, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва молоді “Декоративно-ужиткове мистецтво України”, творчі майстер-класи тощо. Там приймало участь більш ніж 30 учасників. Серед них були: вокалісти, інструментали, хореографи тощо. Представляли учасники свої вищі заклади: НПУ ім. М. П. Драгоманова, СумДПУ ім. А. С. Макаренка, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтва тощо. Наталія Комлик представляла наш університет, і виконувала пісню Океан Ельзи " І я на небі".viber image 2019 10 06 13 45 29 b11f9

Практичне заняття у туристів

Гастро Паб Wine&Meat, що знаходиться за адресою м. Суми, вул. Роменська 116, – це заклад із вишуканим і великим меню (включаючи екзотичні види мʼяса, оригінальну подачу, кілька видів гарніру і т. д.). Саме тут є можливість покуштувати вишукані страви з м’яса, зокрема, стейки із хоспера, приготовані із мармурної яловичини, запиваючи їх освіжаючими напоями. Минулого тижня. студенти 919 групи (спеціальність «Туризм») Навчально-наукового інституту фізичної культури разом зі ст. викладачем, к. н з фв. і с. Максименко Л. М. мали можливість провести практичне заняття оглядового характеру із предмету «Вступ до фаху» (розділ «Заклади харчування») у Гастро Пабі Wine&Meat, що спеціалізується на елітному приготуванні м’ясних страв, а інтер’єр гармонічно доповнює тематичну атмосферу. До уваги студентів було представлено шеф-поваром цікаву міні-лекцію щодо критеріїв вибору м’яса і технологію приготування страв. Досить цікавою була розповідь і про асортимент напоїв та особливості підбору посуду. Висловлюємо щиру вдячність адміністрації та всьому персоналу, який працював у цей день на зміні.

IMG 20191017 111656 1 53fab