Зустріч стейкхолдерів спеціальності 229 «Громадське здоров’я»!

10 грудня 2020 року відбулася Зустріч Оперативної/ робочої групи з розробки освітніх та навчальних програм для працівників сфери громадського здоров'я. Метою зустрічі було надання інформації про попередні результати огляду освітньо-професійних програм вищих навчальних закладів за спеціальністю 229 Громадське здоров'я, обговорення питань безперервної професійної освіти і розробки тренінгових модулей.

У зустрічі брали участь фахівці з провідних закладів вищої освіти України, які здійснюють підготовку у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я». СумДПУ імені А.С. Макаренка представляв колектив кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури в особі д.мед.н., професора, завідувача кафедри Калиниченко Ірини Олександрівни та к.б.н., доцента кафедри Латіної Ганни Олександрівни.

Під час зустрічі Михайло Рябінчук, начальник відділу координації освітніх програм, професійних компетенцій та комунікацій ЦГЗ МОЗ України означив мету, рамки та завдання оперативної робочої групи. Національний експерт Проєкту «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я» Світлана Пхіденко координувала учасників зустрічі та створювала атмосферу дружнього обговорення представлених результатів доповідей.

«Сприйняття інновацій і безперервного професійного розвитку: результати дослідження (KAP) (знання, ставлення та практики) серед фахівців громадського здоров'я»: тема доповіді доцента Олаф Горстіка, міжнародного експерта Проєкту «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я»

Професор Тііна Лаатікайнен, міжнародний експерт Проекту, ознайомила робочу групу з доповіддю на тему: «Попередні висновки огляду освітньо-професійних програм за спеціальністю 229 «Громадське здоров'я» (магістратура, бакалаврат) вищих навчальних закладів України».

Аналіз досягнень, пошук оптимуму та міжнародна співпраця – спільна ідея розбудови освіти у сфері громадського здоров’я!

{gallery}2021/07{/gallery}