«Ментальне здоров'я педагогів під час воєнного стану»

10.04.2023 року у Сумський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №15 СМР відбулася педагогічна нарада із залученням широкого кола фахівців для обговорення актуальних напрямів вдосконалення освітнього процесу.

Не залишилось поза увагою і питання "Ментального здоров'я педагогів під час воєнного стану". Під час доповіді, к.б.н., доцент кафедри громадського здоров'я та медико-біологічних основ фізичної культури ННІФК СумДПУ імені А.С. Макаренко Латіна Ганна окреслила основні чинники впливу на ментальне здоров'я педагогів. Педагогам було запропоновано основні шляхи пошуку ресурсу та експерс-прийоми зняття емоційного напруження.

Одним із ресурсів, який забезпечує ментальне здоров'я є знання, тому задля забезпечення "турботи про власну безпеку" викладач наголосила про можливість підвищувати педагогами своєї компетентності на курсах "Домедична допомога при невідкладних станах з психологічним супроводом" у СумДПУ імені А.С.Макаренка. Для учасників освітнього процесу повідомлено про широке коло освітніх програм підготовки фахівців на базі Навчально-наукового інституту фізичної культури, зокрема "Громадське здоров'я".

Зичимо усім освітянам ментального здоров'я та творчих звершень!

{gallery}2023/ped-zd/10{/gallery}