Майстер-клас «Домедична допомога при невідкладних станах»

20.04.2023 року на базі кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури ННІФК СумДПУ імені А.С. Макаренка відбувся майстер-клас «Домедична допомога при невідкладних станах» для учнів 10 класу Комунальної установи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. Учитель – Заставний Антон Андрійович.

В рамках зустрічі учні мали змогу ознайомитись з лабораторіями та навчальними кабінетами Навчально-наукового інституту фізичної культури. Разом із завідувачем кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури, д.мед.н., професором Калиниченко Іриною Олександрівною, учні відвідали Музей медицини та отримали вичерпну інформацію про спеціальності ННІФК: 229 Громадське здоров’я, 014 Середня освіта (Фізична культура), 016 Спеціальна освіта (логопедія), 017 Фізична культура і спорт, 227 Терапія та реабілітація, 242 Туризм. Учні дізналися про умови навчання на курсах «Молодша медична сестра з догляду за хворими». Перебуваючи в обладнаній палаті скористались нагодою і виконали транспортування хворого на функціональному ліжку.

Під час майстер-класу відпрацьовували навички з домедичної допомоги при невідкладних станах відповідно до «Порядку надання домедичної допомоги дорослим при зупинці кровообігу» відповідно до наказу МОЗ України №441 від 09.03.2022 року. Під керівництвом к.б.н., доцента Латіної Ганна Олександрівни учні ознайомились з основними принципами десмургії та виконали низку пов’язок.

Зичимо учням здоров’я та нових досягнень!

Запрошуємо до навчання у Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка!

# Ресурсний_центр_«Школа_педагогіки_здоров’я»

#СумДПУ_імені_А.С._Макаренка

#громадське_здоров’я

#молодша_медична-сестра

#доглядальниця

{gallery}2023/ped-zd/13{/gallery}