День цивільного захисту для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Сумської міської ТГ

20.04.2023 року на базі КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №7 імені М. Савченка СМР проведено показовий День цивільного захисту для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Сумської міської ТГ.

У заході взяли участь представники ГУ ДСНС України в Сумській області, Сумського РУ ГУ ДСНС України в Сумській області, ГУ Нацполіції в Сумській області, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, кафедра громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури СумДПУ імені А.С. Макаренка, а також посадовці Сумської МТГ.

У рамках дня цивільного захисту на базі школи провели безпековий форум для керівників закладів освіти. Його спікерами стали начальник управління освіти і науки Неля Вербицька, начальник управління муніципальної безпеки Микола Заруцький, начальник Сумського районного управління ГУ ДСНС у Сумській області Ярослав Кравченко, начальник обласного методичного кабінету навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Сергій Давиборщ. 

Після форуму керівники закладів освіти відвідали практичні майданчики: ознайомилися з основами мінної безпеки та кібербезпеки; безпеки під час війни; особливостями освіти в умовах надзвичайних ситуацій; обговорили співпрацю закладів освіти з поліцією; відпрацювали навички надання домедичної допомоги.

Майданчик з майстер-класом з домедичної допомоги проводили д.мед.н., професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури ННІФК СумДПУ імені А.С. Макаренка Калиниченко Ірина та к.б.н., доцентом Латіної Ганна. На майданчику керівники закладів дошкільної та загальної середньої освіти Сумської міської ТГ мали змогу відпрацювати навички домедичної допомоги при раптовій зупинці кровообігу не медичними працівниками.

# Ресурсний_центр_«Школа педагогіки здоров’я»

# КУ_Сумська спеціалізована школа_І-ІІІ_ступенів_№7_імені_М._Савченка

#СумДПУ_імені_А.С.Макаренка

#підвищення_кваліфікації

{gallery}2023/ped-zd/14{/gallery}