Педагогічна асамблея «Сучасні підходи до створення здоров’язбережувального середовища в професійній діяльності педагогів»

13.05. та 20.05.2021 року викладачі кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка брали участь у Педагогічній асамблеї «Сучасні підходи до створення здоров’язбережувального середовища в професійній діяльності педагогів», що відбулася в рамках проекту «Здоров’я - заради майбутнього» Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради.

На цих зустрічах консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради Голобородько Наталія Вікторівна об’єднала однодумців закладів дошкільної освіти та вчителів середньої та старшої ланки освіти задля здоров’язбереження підростаючого покоління.

З науковими доповідями виступили доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК СумДПУ імені А. С. Макаренка – Калиниченко Ірина Олександрівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК СумДПУ імені А. С. Макаренка – Латіна Ганна Олександрівна та викладач кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК СумДПУ імені А. С. Макаренка – Колесник Анна Сергіївна.

Ірина Олександрівна Калиниченко виступила з доповіддю «Вплив організації освітнього процесу на стан здоров’я школярів» і привернула увагу учасників зібрання до питання складових здоров’яформуючого потенціалу закладів освіти та їх вплив на стан здоров’я школярів з метою оптимізації освітнього середовища задля єдиної цілі – навчання та виховання підростаючого покоління у сприятливому освітньому середовищі.

Колесник Анна Сергіївна виступила з доповіддю «Оцінка показників уваги, зорового та слухового сприйняття у дітей дошкільного віку» з характеристикою особливостей розвитку когнітивних процесів у дітей дошкільного віку.

Для педагогів закладів дошкільної освіти, Латіна Ганна Олександрівна представила доповідь на тему «Професійні ризики трудового процесу педагогічних працівників закладів дошкільної освіти» з метою просвітницької роботи щодо ризиків професії та шкідливих виробничих чинників. Тема доповіді «Психологічні аспекти діяльності педагогів в умовах реформування освіти» була запропонована педагогам середньої та старшої ланки освіти. Доповідач наголосила на важливості збереження професійного здоров’я педагогічних працівників та особливостях змін проявів професійного вигорання в умовах пандемії.

Реалізація проекту «Здоров’я - заради майбутнього» Центру професійного розвитку педагогічних працівників СМР в рамках роботи Педагогічної асамблеї є прикладом міжсекторальної взаємодії педагогів, психологів, фахівців громадського здоров’я у науковому супроводі здоров’язбережувальних технологій в закладах освіти м. Суми.

Педагогічна асамблея об’єднує педагогічних працівників закладів освіти м. Суми та створює сприятливі умови для професійного зростання!

Кафедра громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури НН ІФК Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка вдячна за співпрацю Центр професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради!

{gallery}2021/15{/gallery}