V Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми спеціальної педагогіки, психології та фізичної терапії»

25 травня 2021 року на базі кафедри логопедії Навчально-наукового інституту фізичної культури проведена V Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми спеціальної педагогіки, психології та фізичної терапії».

Мета конференції: висвітлення наукових досліджень студентів вузів України щодо питань теоретичних та експериментальних досліджень у галузях спеціальної педагогіки, психології та фізичної терапії.       

Основні напрямки роботи конференції:

  1. Актуальні питання корекційно-розвивальної, психолого-педагогічної та реабілітаційної роботи серед осіб з психофізичними порушеннями.
  2. Проблеми логопедичної допомоги дітям та дорослим.
  3. Сучасні тенденції, напрями та перспективи розвитку адаптивної фізичної культури та спортивної діяльності осіб з психофізичними порушеннями.
  4. Стан і перспективи оптимізації оздоровлення та реабілітації населення України.
  5. Проблеми професійної підготовки, самовизначення та самовдосконалення спеціалістів у галузі логопедії та реабілітації.
  6. Психологічний супровід осіб з порушеннями здоров’я.
  7. Медико-біологічні проблеми корекційної педагогіки, психології, фізичної терапії та ерготерапії.

У науковій конференції взяли участь викладачі, студенти та магістранти вітчизняних вузів.

     Привітали учасників: М.О. Лянной – кандидат педагогічних наук, професор, директор Навчального-наукового інституту фізичної культури; Я. М. Копитіна – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри здоров’я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії, заступник директора з наукової роботи та інформатизації ННІФК СумДПУ
імені А. С. Макаренка;  А. Є. Улунова – доктор психологічних наук, доцент, керівник секції психології кафедри психології, політології та соціокультурних 
технологій Сумського державного університету; А. І. Кравченко – кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри логопедії ННІФК СумДПУ імені А. С. Макаренка.

  Доповідачі та учасники конференції розглядали проблеми логопедичного, психолого-педагогічного супроводу та фізичної терапії осіб з обмеженими можливостями  здоровʼя. Перед аудиторією були представлені теоретичні та практичні дослідження доповідачів, відбувся активний обмін думками і поглядами молодих науковців.

  1 110 fb9e9

1 102 d04d1

1 43 4313d

1 24 f67ab