VII Регіональна науково-практична конференція «Брендування Сумського регіону засобами подієвого туризму»

27 вересня 2022 р. кафедрою Туризму і готельно-ресторанного сервісу Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою (ОУНБ) було проведено регіональну конференцію вчених, студентів, викладачів, аспірантів та молодих науковців, представників бізнесу та влади. По обидва боки екрану зібрала цьогорічна конференція учасників: у конференц.залі педагогічного університету "Макаренківська родина", у залі відділу документів з природничих наук ОУНБ та на платформі Zoom.

Конференція щорічно присвячується Всесвітньому Дню Туризму та проходить на різні актуальні теми. Цього року темою конференції організатори обрали «Брендування Сумського регіону засобами подієвого туризму».

В залі засідань та онлайн на конференції були присутні представники органів державної влади, місцевого самоврядування, туристичного бізнесу (директори і менеджери туристичних фірм), представники вищої і професійно-технічної освіти у сфері туризму, представники Сумської обласної федерації спортивного туризму, Федерації альпінізму і скелелазіння, директори туристських клубів, студенти і випускники спеціальності 242 Туризм, а також користувачі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

З привітальним словом виступили Михайло Лянной– директор Навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ імені А. С. Макаренка, кандидат педагогічних наук, професор та Інна Зігунова – завідувачка кафедри Туризму і готельно-ресторанного сервісу, кандидат педагогічних наук, доцент.

Доповіді за темою конференції розпочав Юрій Гладенко– радник голови ОДА зі своїм виступом на тему «Чильні події на туристичній мапі Сумщини» де висвітлив подійний потенціал регіону в контексті розвитку подійного туризму.

Викладачі та науковці СумДПУ в своїх доповідях торкнулись питань розвитку подієвого туризму на Сумщині з точки зору досвіду міжнародного подієвого туризму та розвитку сучасних трендів у гастрономічному туризмі, представили досвід позиціонування подієвих заходів з активного туризму в Південній Європі, висвітлили підготовку фахівців з туризму до здійснення івентів тощо. Студентка 4-го курсуx спеціальності 242 Туризм Єлизавета Галушкіна представила доповідь на тему «Фестивалі як засіб розвитку туризму в територіальних громадах». Ця робота є колективною розробкою студентів Єлизавети Галушкіної, Ніни Попик під керівництвом старшого викладача кафедри к.е.н., Дар’ї Мозгової та завідувачки кафедри, к.е.н., доц. Інни Зігунової. В доповіді, що представила Єлизавета, висвітлена пропозиція програми та концепції проведення яблучного фестивалю для Кролевецької громади Сумщини.

Всі доповіді були цікаві та змістовні та викликали неабияку зацікавленість аудиторії. Після офіційної частини довго ще тривало обговорення сучасних туристичних трендів івент-туризму в дружньому колі однодумців.

З програмою конференції можна ознайомитися на сторінці кафедри Туризму і готельно-ресторанного сервісу.

photo 5321512643963502168 y 758be

photo 5321512643963502174 y b3a42

photo 5321512643963502173 y 3f79d

photo 5321512643963502176 y da4c6